Fotózással a depresszió ellen

KépMai bejegyzésemben egy Flickr sikertörténetet osztok meg veletek. Christian Hopkins, a 20-as éveit taposó fiatalember fiatal kora ellenére évek óta komoly érzelmi problémákkal, depresszióval küzd. A fotózás technikáját szerencsés véletlenek útján sajátította el, melynek segítségével ma már úgy érzi, képes kontrollálni érzelmeit.

♣ ♣ ♣

Kép“Egyszerűen fogalmazva, meg akartam halni. Nem volt rá okom. Nem volt magyarázat. Sem figyelmeztetés, sem kiváltó ok. Egyszerűen nem bírtam tovább úgy élni, ahogy korábban, csak felébredni, hogy lefekhessek és aludni, hogy felébredhessek.”

KépChristian tünetei alapján orvosai komoly érzelmi zavart diagnosztizáltak nála, és három hónapon keresztül kezelték pszichiátriai osztályon.

A fotózás iránti szenvedélyét a Flickr-rel való találkozása szülte: elhatározta, hogy megpróbálja elcsípni az élet gyönyörű pillanatait. A cél azonban hamarosan megváltozott: fotóinak témái fokozatosan azok az általa “démonoknak” nevezett érzelmek lettek, melyekkel nap, mint nap küzdelmet folytatott a túlélésért. A fotók üzenetének, tartalmának megválasztása hatalmat adott a kezébe, mellyel képes kontrollálni érzelmeit.

KépAmellett, hogy a fotózás önkifejezési és terápiás lehetőséget adott Christian számára, látható, hogy mekkora értéket teremtett számunkra, befogadók számára!

KépA fenti történetről szóló eredeti cikk itt olvasható angol nyelven.

Rátok milyen hatással vannak a fotók?

Advertisements