Az Outsider Art nemzetközi magazinja: a Raw Vision

raw vision cover 80Mai bejegyzésemben egy magazinra szeretném felhívni a figyelmeteket, ahol színvonalas cikkeket és rengeteg képet találhattok a nemzetközi Outsider Art mezsgyéjéből.

♣ ♣ ♣

A Raw Vision magazint 1989-ben alapította John Maizels, azzal a céllal, hogy az Outsider Art fogalmát és alkotóit a nyilvánossággal minél szélesebb körben megismertesse. A magazin bemutatja a világ számos országából származó „kívülálló” művészek életútját és alkotásait, valamint felvonultatja a témában aktuális nemzetközi eseményeket, kiállításokat és kutatási eredményeket is.

JJ Cromer - The Jell King and Burrowing AsteriskA Raw Vision segítségével a lap közel 25 éves fennállása alatt több száz „naiv művészt” ismerhetett meg a közönség. Az alkotók az Outsider Art fogalmának megfelelően művészileg képzetlen, és befolyásolatlan művészek, akik sajátos technikákkal és a maguk által kikísérletezett formákkal teremtik meg egyéni világukat. Ahogy a magazin bemutatkozójában maguk a szerkesztők fogalmaznak: lehetőséget teremtenek arra, hogy bepillantást nyerhessünk a nyers kreativitásba. Erre utal a magazin címe is: „raw”, azaz nyers, kiforratlan, romlatlan.

Chelo Amezcua - The Legend of the SeedAjánlom az oldalt és a magazint mindenkinek, akit érdekel a modern művészet másik, „nyers” arca. Az újság számos cikke online is olvasható, illetve a magazin egy része letölthető formában is megtalálható a honlapon.

Jó nézelődést, kellemes olvasást hozzá!

Advertisements