(Kreatív) Írásgyakorlatok – sorozatindító

naplózás

Meggyőződésem, hogy legtöbbünk számára a legkönnyebben elérhető és “legolcsóbb” önismereti eszköz az írás. Az expresszív, vagy kreatív írás lélektani és fiziológiai hasznáról már több bejegyzésemben említést tettem. Mivel azonban azt tapasztalom, hogy a legtöbben nehezen szánják rá magukat felnőtt fejjel egy napló vezetésére, új bejegyzéssorozatot indítok, melyben egyénileg vagy csoportosan is használható írásra ösztönző gyakorlatokat osztok meg Veletek.

♥ ♥ ♥

A gyakorlatok elvégzéséhez csak papírra és íróeszközre van szükség. Lehet ez egy napló, vagy  egy egyszerű írólap, sőt némelyik gyakorlatnak akár egy art journal oldalt is szentelhettek. Tegyen mindenki belátása és indíttatása szerint!

Mivel magamról tudom, hogy ha több feladat közül lehet választani, nagy a valószínűsége, hogy egyiket sem dolgozom ki végül, így egyszerre mindig csak egy gyakorlat kerül fel a blogra. Terveim szerint hetente számíthattok egy újra.

Amennyiben a gyakorlatok kidolgozása után késztetést éreztek arra, hogy az elkészült alkotásokat megosszátok, átbeszéljétek másokkal is, kérlek jelezzétek felém a muveszetesonismeret@gmail.com email címen, ugyanis néhány hónapon belül tervezem egy kreatív írás csoport / klub indítását.

A mai gyakorlat:

Alkoss szabadon választott műfajban, és adj választ a kérdésre: “Hogyan kerültem én ide?”

 

A szöveg természetesen szólhat rólad, vagy egy fiktív alakról. Javaslom, hogy amint elolvastad a feladatot, ragadj tollat, és kezdd el írni, ami eszedbe jut. Ha úgy érzed, az írás kevés, szabadon egészítsd ki  bármilyen technikával (pl. rajzzal, kollázzsal).

Remélem minél többen kedvet kaptok, hogy csatlakozzatok ehhez a bejegyzés sorozathoz, és elvégzitek velem a gyakorlatokat! Higgyétek el, ha csak heti fél órát írtok,  annyival is közelebb kerültök önmagatokhoz.

Angol kifejezéssel élve mindenkinek kell egy kis “me time” – azaz idő önmagára! Írjatok!

Advertisements