Művészetterápiás témájú képzések ősztől

learning

Az ősz közeledtével egyre több művészetterápiás képzésről érkeznek hozzám jelentkezési felhívások. Mai bejegyzésemben ezeket szedtem csokorba nektek. (A gyűjtés a teljesség igénye nélkül készült. Amennyiben tudomásotokra jut bármely hasonló témájú képzés, kérlek jelezzétek, és azt is közkinccsé teszem!)

♥ ♦ ♥

Magyar Művészet és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület (röviden MMSZKE) idén is elindítja komplex művészetterápiás csoportvezetői képzését. A képzés három éves elköteleződést igényel a jelentkezőtől (önismereti, elméleti és szupervíziós évek). Újdonság, hogy az eddig csak Budapesten elérhető képzésre idén ősztől már Pécsen is lehet jelentkezni.

Lelki Egészségvédő Alapítványnál (röviden LEA) idén ősszel is több képzés indul: tanulhatunk náluk a komplex tematikus művészetterápiáról, meseelemzésről és álomelemzésről. A képzés időtartama az első két esetben 2 félév, míg az álomelemzés esetében egy félév (4 teljes nap). Ők Budapest mellett Győrben is indítanak képzéseket. Zuglóiak figyelmébe ajánlom, hogy önkormányzati támogatással nagyon jutányos áron vehetnek részt az egyik szeptemberben induló csoporton!

Számomra újdonság, hogy idén ősztől a MOMÉ-n is tanulhatunk a művészetterápiáról. Művészettel nevelés címmel indítanak mindenki számára nyitott továbbképzést, melyben pszichológiai, (kortárs) művészeti és művészetterápiás ismereteket szerezhetünk 2 szemeszteren keresztül.

A Bárczin idén új szakirányú továbbképzés indul dráma és színház a szociális integrációban címmel. Ez a képzés elsősorban az gyermek- és ifjúságvédelemben, illetve a fogyatékkal élőkkel dolgozó szakembereknek lehet hasznos. A képzés három féléves.

A fent felsoroltak mellett a Pécsi Tudományegyetemen idén is indul művészetterápiás képzés zene és képzőművészet szakirányokon, azonban ennek jelentkezési határideje sajnos már korábban lejárt.

Jó szemezgetést! 🙂

 

Advertisements