(Kreatív) Írásgyakorlatok – 8. hét

írásAz írásgyakorlatok sorozat újabb darabja kicsit váratott magára, de ma végre megérkezett. A gyakorlat sokszor próbált, garantáltan szórakoztató és hasznos.

***

Levél önmagamnak

Fogj tollat és papírt, és írj levelet jövőbeli önmagadnak. Írj bele néhány gondolatot a jelen helyzetedről, foglald bele a jelen reményeket, vágyakat és problémákat is. Emellett térj ki arra, ahogyan ez a levél reményeid szerint találni fog téged a jövőben.

Milyen leszel akkor? Mivel fogsz foglalkozni? Diplomás leszel már? Családos ember? Cégtulajdonos? Világjáró? Írj úgy, mintha álmaid már megvalósultak volna, írj úgy, mint egy sikeres és szeretett jó barátnak. A levélbe foglalj bele jókívánságokat, tanácsokat, emlékeket, hogy még kellemesebb és viccesebb legyen majd visszaolvasnod.

Hogy mikorra címezed meg, az csak rajtad múlik. Írhatod úgy, hogy egy év múlva, vagy 5-10 év múlva kelljen újraolvasnod. Sőt címezhetsz magadnak ennél kevésbé konkrét határidejű levelet is, például az “első gyermeked születésekor”-ra, “vészhelyzet esetére”.

Kellemes levélírást és szép őszi napot Neked!

Advertisements